O NAMA

O NAMA

GinIstra festival nudi putovanje kroz svijet okusa, mirisa i bogate tradicije - do festivala posvećenog jednom od najomiljenijih i najčarobnijih pića svih vremena - festivalu gina. 

Svijet gina prožet je slojevima povijesti, kulture i inovacija, a na festivalima poput GinIstre, ti slojevi se otvaraju poput stranica knjige, otkrivajući nam raznolikost okusa, umjetnosti miksanja i priča koje stoje iza svake bočice.

Festival posvećen ginu okuplja zaljubljenike u ovo piće, bilo da su to strastveni konzumenti, ljubitelji koktela ili proizvođači samog gina. Ovi događaji pružaju priliku da se istraže različiti brendovi, okusi i tehnike izrade gina kroz degustacije, radionice, prezentacije i panel diskusije uz vrhunske domaće i međunarodne stručnjake.

U srcu svakog festivala gina leži želja za dijeljenjem znanja, istraživanjem novih okusa i povezivanjem s zajednicom koja cijeni vrhunsku kvalitetu i umjetnost destilacije. 

Bilo da ste novopridošli u svijet gina ili iskusni poznavatelj, GinIstra nudi priliku da proširite svoje horizonte, upoznate nove ljude i uživate u nezaboravnom iskustvu koje će dodatno obogatiti vašu ljubav prema ovom mističnom piću.
GinIstra
GinIstra

GINISTRA 2023

Međunarodno izdanje 2. GinIstra Festivala održano je u petak i subotu, 6. i 7. listopada 2023. godine u Staroj tvornici duhana u Rovinju te je ovaj mladi festival oduševio brojne ljubitelje gina, kako sudionike, tako i posjetitelje. 

Osim 30-ak izlagača koji su pristigli iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije, 2. GinIstru je obišlo i više od 1500 posjetitelja koji su uživali u dobrim pićima i odličnoj atmosferi.
Osim degustacija, prisutni su pomno pratili i zanimljiva predavanja, panel rasprave te radionice.

Titulu „Best gin in show 2023.“ odnio je Lucanus gin destilerije Old Hills vlasnika Matka Meštrovića iz Bjelovara. Uz zlatnu plaketu, pobjedniku je uručen i kotao koji je osigurala tvrtka DES4EU.

Upravo je ovaj gin proglašen i najboljim u kategoriji London Dry Gin;, dok je u kategoriji Destilirani gin najboljim proglašen gin Orange turbo destilerije Carasman iz Zagreba. 

Podsjetimo, na ocjenjivanje je pristiglo 57 uzoraka ginova iz Hrvatske, Italije, Srbije i Slovenije, a Komisija za ocjenjivanje bila je sačinjena od vrsnih stručnjaka iz Hrvatske, Italije i Srbije.

Dodajmo još kako su se među nagrađenima našli i brojni istarski proizvođači gina, a zlatne medalje za svoje proizvode preuzele su sljedeće destilerije: Count's drinks i Istarska kapljica iz Kaštelira, Martesi i Sempervivum iz Poreča, Rossi iz Vižinade te AurA iz Buzeta. Vrijedi istaknuti kako upravo Count's drinks iz Kaštelira proizvodi i jedini hrvatski craft tonic koji će se ovog vikenda miješati sa sjajnim ponuđenim ginovima.
GinIstra
GinIstra

GINISTRA 2022

Veoma uspješno prošlogodišnje izdanje festivala GinIstra koje je privuklo oko 1500 posjetitelja, ove se godine vraća u Rovinj u novom ruhu.

Naime, organizatori su već najavili kako će 2. GinIstra trajati dva dana, odnosno održat će se 6. i 7. listopada 2023. godine, no to nije jedina novost.
Ovogodišnje izdanje istarskog festivala gina održat će se u novom prostoru pa tako domaćinom postaje Stara tvornica duhana Rovinj.

Upravo će se tamo početkom listopada posjetiteljima predstaviti brojni izlagači koji će ove godini stići i izvan granica Lijepe naše pa organizatori s ponosom najavljuju kako GinIstra poprima međunarodni karakter.

Tako će izlagači iz Hrvatske i ostatka Europe koji se bave proizvodnjom, prezentacijom i prodajom gina imati priliku tijekom dvonevnog druženja u Rovinju poslušati zanimljive panel rasprave i sudjelovati u radionicama s naglaskom na ovo sve popularnije piće – gin.

Uz sve navedeno, posjetitelji će imati priliku uživati u bogatom glazbenom programu koji će pratiti program festivala tijekom dva dana, a tko će sve zabavljati proizvođače i ljubitelje gina u Rovinju bit će poznato uskoro.

Dodajmo još kako od sljedećeg tjedna kreću prijave za izlagače.
„Prvi vikend u listopadu rezervirajte za posjet Rovinju kako bi svi zajedno uživali u ginu na 2. GinIstri!“, poručili su organizatori.
GinIstra
GinIstra
Copyright © 2024 GinIstra