U ORGANIZACIJI GINISTRE I AGROROVINJA U Rovinju održan tečaj 2. razine degustatora ANAG

U ORGANIZACIJI GINISTRE I AGROROVINJA U Rovinju održan tečaj 2. razine degustatora ANAG

U organizaciji GinIstra festivala i AgroRovinja u Rovinju je 16. i 17. veljače organiziran tečaj druge razine degustatora ANAG (Associazione nazionale assaggiatori grappa ed aqcquaviti aps).

Tečaj kojeg su pohađali svi polaznici prva dva tečaja u proteklom periodu, okupio je 25 polaznika koji su imali priliku slušati teme poput: Od vinograda do podruma, Komina, Destilacija, Starenje, Jaka alkoholna pića u svijetu, Detaljna analiza destilata “Grappa”.

Zahvaljujući i uz pomoć predavača iz ANAG-a,  imali su priliku ocijeniti preko 60 grappa različitih tipova iz svih dijelova Italije, ali i proizvode poput armagnaca, cognaca, brandya, calvadosa, gina, ruma, wiskya i ostalih pića uključenih u seminar.

“Ovaj tečaj je nastavak onog na što želimo i u budućnosti stavljati naglasak, a to je naglasak na struku i podučavanje. S ovim se nastavlja naša priprema za ovogodišnji GinIstra festival koji će se održati 4 i 5. listopada u Rovinju’’ rekao je ispred GinIstre, Igor Franković.

“Tečaj se održao u novo uređenim prostorima SŠ Eugena Kumičića, a pohađali su ga istarski proizvođači destilata, kolege enolozi i nastavnici, alumni studenti Poljoprivrednog odjela u Poreču, Veleučilišta u Rijeci kao i kolege sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Upravo su ovakve edukacije iznimno važne za daljnji razvoj i afirmaciju istarske scene destilata te brojnih projekata i manifestacija vezanih uz destilate na našem području” rekao je predsjednik udruge Agrorovinj, Kristijan Damijanić.

Copyright © 2024 GinIstra