BEST GIN IN SHOW: LUCANUS - U Rovinju svečano otvoren 2. GinIstra Festival

BEST GIN IN SHOW: LUCANUS - U Rovinju svečano otvoren 2. GinIstra Festival

Ovog petka točno u podne svoja je vrata otvorio dvodnevni GinIstra Festival u Staroj tvornici duhana u Rovinju. Odmah nakon otvorenja uslijedilo je i svečano proglašenje najboljih ginova, a titulu „Best gin in show 2023.“ odnio je Lucanus gin destilerije Old Hills vlasnika Matka Meštrovića iz Bjelovara. Uz zlatnu plaketu, pobjedniku je uručen i kotao koji je osigurala tvrtka DES4EU.

Upravo je ovaj gin proglašen i najboljim u kategoriji London Dry Gin;, dok je u kategoriji Destilirani gin najboljim proglašen gin Orange turbo destilerije Carasman iz Zagreba. Podsjetimo, na ocjenjivanje je pristiglo 57 uzoraka ginova iz Hrvatske, Italije, Srbije i Slovenije, a Komisija za ocjenjivanje bila je sačinjena od vrsnih stručnjaka iz Hrvatske, Italije i Srbije.
Dodajmo još kako su se među nagrađenima našli i brojni istarski proizvođači gina, a zlatne medalje za svoje proizvode preuzele su sljedeće destilerije: Count's drinks i Istarska kapljica iz Kaštelira, Martesi i Sempervivum iz Poreča, Rossi iz Vižinade te AurA iz Buzeta. Vrijedi istaknuti kako upravo Count's drinks iz Kaštelira proizvodi i jedini hrvatski craft tonic koji će se ovog vikenda miješati sa sjajnim ponuđenim ginovima.


Kada je riječ o programu, ovog će se vikenda na drugom izdanju GinIstre održati zanimljiva predavanja, panel rasprave i radionice tijekom degustacijskog dijela manifestacije koji će biti
otvoren u petak i subotu od 12 do 20 sati. Također, sve će biti popraćeno i sjajnim glazbenim programom koji u petak završava koncertom grupe Vatra, dok u subotu Festival zatvaraju Urban&4.

Copyright © 2024 GinIstra