ROVINJ Na 2. GinIstri čak 36 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije predstavit će 58 etiketa

Još dva tjedna dijele nas od početka 2. GinIstra Festivala koji će se u Rovinju održati prvog vikenda u listopadu, odnosno 6. i 7. listopada. Nakon što je 1. GinIstra oduševila posjetitelje, za ovu su godinu uvedene brojne novosti kako bi se manifestacija podigla na viši nivo pa će se tako ovogodišnji festival održati u puno većem prostoru – u Staroj tvornici duhana Rovinj.

Također, novost je i da će se ove godine na festivalu predstaviti izlagači koji stižu iz čak četiri države – Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije, a bit će ih ukupno 36 te stižu s 58 etiketa.
Ovog petka, 22. rujna, održat će se stručno ocjenjivanje pristiglih uzoraka ginova koji će biti predstavljeni na GinIstri, a novost je da su u stručnom ocjenjivačkom žiriju okupljeni zaista pravi znalci od kojih neki također stižu izvan granica Lijepe naše. S obzirom na to da će se na GinIstri predstaviti čak 14 istarskih izlagača, važnost ove manifestacije istaknuo je pročelnik za poljoprivredu Istarske županije, Ezio Pinzan.

Ezio Pinzan

“Svi ti ginovi su mala remek djela naših destilera i svi su proizvođači zaista ponosni na proizvod kojiproiz vode te je manifestacija poput GinIstre idealno mjesto za njihovu prezentaciju i promociju. Dakle, bliži nam se dvodnevni događaj na samom kraju turističke sezone kao lijepa priča za poljoprivrednu proizvodnju koja ima veliku perspektivu u našoj županiji.”, poručio je Ezio Pinzan, pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i lovno gospodarstvo Istarske županije.

Dodajmo još kako će se na 2. GinIstri, osim predstavljanja ginova i degustacija, održati i zanimljive radionice te panel rasprave okupljenih stručnjaka, a bit će tu i ponuda lokalne gastronomije, kao i zabavni program tijekom kojeg će nastupiti Vatra i Urban&4.Ulaznic e za 2. GinIstra festival mogu se kupiti putem sustava Eventim.

Copyright © 2024 GinIstra