Prvi GinIstra Festival oduševio posjetitelje ‘IDUĆE GODINE BIT ĆE JOŠ VEĆI I BOLJI’

Prvi GinIstra Festival oduševio posjetitelje ‘IDUĆE GODINE BIT ĆE JOŠ VEĆI I BOLJI’

U prekrasno uređenom prostoru bijele sale Academie Banquet ovog je petka, 30. rujna, u Rovinju održan 1. GinIstra Festival.

Svoje najbolje proizvode posjetiteljima su nudili sljedeći proizvođači gina: AurA, Damijanić, Imagine spirits, Istarska kapljica, Martesi, Old school destilery, Rossi i Sempervivum - svi redom iz Istre.

Posjetiteljima su se predstavili i L’erotic s bogatom ponudom dehidriranog voća i dekorativnih začina te DES Subotica s kazanima za rakiju.

Na svečanom otvorenju u emotivnim su govorima posjetitelje pozdravili organizatori Emil Nimčević i Igor Franković, a nakon njih prisutne su pozdravili i istarski župan Boris Miletić te Monika Udovičić ispred Ministarstva turizma i sporta.

 

 

Događanju su prisustvovala i brojna druga lica iz svijeta politike: gradonačelnici, načelnici, županijski pročelnici te saborski zastupnici, dok su manifestaciju popratili i stručnjaci s područja sommelierstva i enologije.

“Doista bi htio čestitati organizatorima ove manifestacije koja se po prvi puta održava u našoj Istri. Kada vidimo koliko ima proizvođača i koliko ima potencijala onda je to zaista jedan hvalevrijedan projekt.

Znamo da je eno-gastronomija jedan od bitnijih faktora naše turističke ponude pa smo do sada jako promovirali naša vina, ulja i druge autohtone proizvode, ali ovdje vidimo da  postoje mladi i kreativni ljudi koji su se odlučili baviti proizvodnjom gina i oni definitivno zaslužuju dodatan poticaj.

Stoga, još jednom iskrene čestitke organizatorima i našim istarskim proizvođačima! Siguran sam da će GinIstra Festival doprinijeti produljenju turističke sezone, ali i isticanju Istre kao važne destinacije na svjetskoj mapi proizvodnje gina”, poručio je župan Istarske županije, Boris Miletić.

Nakon svečanog otvorenja, održana je dodjela priznanja najbolje ocijenjenim ginovima, a plaketu “Best in show 2022.” odnijela je destilerija Martesi u vlasništvu Davora Turkovića za njihov “Martesi Gin”.

“Nisam očekivao pobjedu i bio sam fokusiran na pripremu za sam festival, ali nagrada je svakako dobrodošla. Mislim da svi skupa idemo naprijed s kvalitetom svojih proizvoda i to je ono što je najbitnije”, poručio je Davor Turković iz nagrađene destilerije Martesi.

Na 1. GinIstra Festivalu održana je i panel rasprava “Budućnost destilerija” te radionica “Gin experience” by Mediterraneo, a odličnu atmosferu svojim su nastupima stvorili Jazz Duo Impressions, Mateo Pilat i DJ So Chic feat. Ivan Sugar.

Dodajmo i kako su posjetitelji bili oduševljeni uređenjem prostora, ponudom i kvalitetom ginova te pratećim programom, a organizatori su zbog brojnih pozitivnih komentar bili dodatno motivirani pa su za kraj poručili da će sljedeća GinIstra biti još veća i bolja!

Copyright © 2024 GinIstra